Afrodisiaca – spice things up!

Dat je seks op allerlei verschillende manieren leuker kunt maken, is bekend. Maar wist je dat je daarvoor ook gewoon naar de groenteboer kunt gaan in plaats van naar de sexshop? Van bijvoorbeeld asperges, rode pepers, artisjok en bananen is namelijk bekend dat ze afrodiserend zijn en dus lust opwekken!

Waar komt het vandaan?

Het woord afrodisiaca is afgeleid van de Griekse godin Aphrodite, die voor zinnelijke liefde, vruchtbaarheid en schoonheid staat. Een aantal voedingsmiddelen en kruiden staan bekend als afrodisiaca. Ze zorgen voor een betere doorbloeding dat effect heeft op onze seksuele organen. Andere afrodisiaca werken op hormonaal niveau. Ook kan de geur of vorm bevorderend zijn en lust opwekken om de liefde te bedrijven.

Chocolade en andere middelen!

Wist je bijvoorbeeld dat in chocolade een stofje zit (verwant aan cafeïne), dat een opwekkend en ontspannend effect heeft? Chocolade was vroeger zelfs verboden in kloosters. Ze waren bang dat de monniken zichzelf niet meer in bedwang konden houden en onbeheersbare zin in seks zouden krijgen. Ook vroeger al werden kruidenmengsels en ‘toverdrankjes’ gemaakt met afrodiserende ingrediënten zoals gember, saffraan, tijm, cayenne en ginseng door onder andere Egyptenaren, Grieken en Romeinen. Maar ook aan parfum en massage-oliën werden afrodiserende bestanddelen toegevoegd om lust op te wekken. Zodat meer zintuigen geprikkeld worden. Ook kunnen chocola, frambozen, aardbeien en vijgen de zin in seks stimuleren. Zo zijn er nog talloze voorbeelden te noemen!

Het begint met serveren

Maar gerechten die met liefde zijn klaargemaakt, kunnen ook opwindend zijn en passie opwekken. Of de manier van serveren: want was is nou lekkerder dan een heerlijk diner waar veel aandacht aan is besteed, en wordt opgediend door je lief.

Proberen en experimenteren!

Kortom: of het nu de oester, banaan of kruid zelf is die de opwinding veroorzaakt, de manier van eten, of dat je op deze manier met seks bezig bent… uiteindelijk gaat het maar om één ding en dat is meer zin in seks en ervan kunnen genieten. Dus elke extra stimulans is mooi meegenomen. En wat mij betreft is de best werkende lustopwekker nog altijd liefde, nieuwe dingen proberen, echt tijd en aandacht voor elkaar hebben en een beetje fantasie.

…omdat je lovelife bijzondere aandacht verdient.

-xxx- Kim

Kim Holland Coaching

Kun jij wel een opkikker gebruiken in je liefdesleven? Dan help ik jullie graag met tips en tricks voor een blijvend bloeiend seksleven.

Misschien is één-op-één coaching iets voor jou? Ik ben er voor al je vragen die je niet makkelijk bespreekt. Vul je gegevens in en maak de eerste stap naar jouw privésessie met mij. Je ontvangt een email met meer informatie!