Is flirten op social media het nieuwe vreemdgaan?

Vrouwen hebben vaak een sterk ontwikkelde intuïtie, en die kan voor de nodige hersenspinsels en achterdocht zorgen. Social media zorgen al snel voor de nodige onrust in je relatie. Zo heeft whatsapp en Facebook een ‘laatst gezien en gelezen’ status en niet iedereen trekt het goed wanneer een bericht ontvangen, maar niet direct beantwoord is.

Hallo, aandacht!

In een relatie kunnen vragen spelen als: waarom en met wie is de ander zoveel online? Waarom plaatst hij reacties en likes op een sexy foto van een ander? En waarom plaatst zij elke keer een nieuwe profielfoto? Geef ik niet genoeg aandacht? Storing, kortsluiting, gedoe! Spelen social media een grote rol in jullie relatie? Herken je de ruzies en strubbelingen die door social media ontstaan? Zorgen ze voor extra discussies tijdens de afwas? Of zelfs voor ruzie? In veel relaties zal men dit zonder te hoeven nadenken met JA beantwoorden. In relaties wordt het social media gedrag van de partner vaak écht gezien als overspel.

Vreemdgaan zonder seks

Als ze het überhaupt al over vreemdgaan kunnen hebben, is psychisch gezien een emotionele affaire. Vaak is de dader (je partner) zich er totaal onbewust van dat er een probleem is, er komt toch geen seks aan te pas?

Aan de andere kant is het al verontrustend als je partner veel aandacht aan een ander geeft. Zeker als dat een knap persoon is en de aandacht wederzijds is.

Tips and tricks

Eigenlijk kan je dit ‘gedoe’ met een paar simpele tips and tricks voor zijn. In elke relatie gelden er een paar simpele regels:

  • Flirten is niet erg, stiekem doen wel. Dat roept vraagtekens op. Wanneer je dingen begint te verbergen of tegen je partner liegt, is er vaak meer aan de hand. Dus wees een open boek, zonder je privacy te verliezen.
  • Maak het bespreekbaar: hoe kijk jij naar social media gedrag en hoe ziet je partner het? Door er samen een balans in te vinden ga je discussies en ruzies uit de weg.
  • En als vuistregel: begeef je nooit in een situatie waarin de ander zich ongemakkelijk zou voelen als die erbij zou zijn.

Geniet samen van alle mogelijkheden van internet en leg je telefoon eens uit zicht voor qualitytime met je partner. Want stiekem is dat de best bestede vrije tijd die er is.

…omdat je lovelife bijzondere aandacht verdient.

-xxx- Kim

Kim Holland Coaching

Kun jij wel een opkikker gebruiken in je liefdesleven? Dan help ik jullie graag met tips en tricks voor een blijvend bloeiend seksleven.

Misschien is één-op-één coaching iets voor jou? Ik ben er voor al je vragen die je niet makkelijk bespreekt. Vul je gegevens in en maak de eerste stap naar jouw privésessie met mij. Je ontvangt een email met meer informatie!