Opnieuw voor de liefde gaan!

Hoe je tegenover een nieuwe relatie staat, komt precies overeen met wat je onbewust gelooft en wat je verwacht, maar wat als de ander jou heeft verlaten? Hoe word je opnieuw gelukkig?
Eerst is er het verwerkingsproces; de periode dat je voelde dat je partner afstand van je nam speelde vaak al langere tijd. Gun jezelf eerst dat je verdrietig, boos en/of teleurgesteld bent. Altijd sterk willen blijven en er overheen leven alsof er niets gebeurd is zorgen ervoor dat je niet voortgaat met je leven. Je moet eerst je negatieve emoties ruimte geven, opdat er weer ruimte komt voor positieve.

Verwerking of rebound?

Niet zelden kiezen we veel te snel weer voor een zelfde vorm van relatie met de kans dat het opnieuw fout loopt. Ook komt het regelmatig voor dat we juist een tegenovergesteld persoon kiezen. Iemand die in niets doet denken aan de vorige partner. Bij een rebound-relatie willen we in niets meer herinnerd worden aan de vroegere partner.

Leer proces

Op het vlak van relaties functioneren we vaak als een computer: we zijn bijna geprogrammeerd om in hetzelfde patroon door te gaan in een nieuwe relatie. Weet dat 96 % van ons gedrag onbewust is en maar 4 % bewust. Denk maar eens aan: diëten, roken of teveel drinken! Hoe graag je je ook aan de benodigde discipline wilt houden en je gedrag probeert te veranderen, het blijkt in de praktijk erg moeilijk te zijn.

De mooiste versie van jezelf worden

Je kunt alleen blijvend veranderen door jezelf beter te leren kennen en eerst te beseffen hoe belangrijk het is een sterke eigen wil te ontwikkelen. Wat maakt jou blij, wat geeft jou energie, welke eigenschappen zoek je in een partner? Ben jij zelf een interessante catch? Voordat je precies te weten wilt komen wat jij voor je nieuwe liefde kan betekenen en wat jij zoekt in hem of haar, daag dan eerst jezelf eens uit om de mooiste versie van jezelf te worden. Wat wil je bereiken in je nieuwe relatie?

De ware vinden die bij je nieuwe IK past

Pas als je weet wat jou blij maakt qua eigenschappen en levenshouding, kun je je mee laten slepen in opnieuw die fantastische verliefde gevoelens. Leer en durf jezelf weer kwetsbaar op te stellen en helemaal te gaan voor de ware, die dan, als het goed is, bij je nieuwe Ik past.

…omdat je lovelife bijzondere aandacht verdient.

-xxx- Kim

Kim Holland Coaching

Kun jij wel een opkikker gebruiken in je liefdesleven? Dan help ik jullie graag met tips en tricks voor een blijvend bloeiend seksleven.

Misschien is één-op-één coaching iets voor jou? Ik ben er voor al je vragen die je niet makkelijk bespreekt. Vul je gegevens in en maak de eerste stap naar jouw privésessie met mij. Je ontvangt een email met meer informatie!